Izvolite, ja sam musliman širom gradova Evrope

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2015, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izvolite, ja sam musliman" širom gradova Evrope

Muslimani u glavnom gradu Nemačke Berlinu i još nekoliko evropskih gradova danas su prolaznicima delili ruže u znak zajedničkog života i jačanja međureligijskog dijaloga.

Cilj kampanje pod nazivom "Izvolite, ja sam musliman", koju organizuje pokret "Milli Gorus" (IGMG) je da se uklone predrasude prema muslimanima u evropskim zemljama.

Na nekoliko centralnih trgova u Berlinu muslimanska omladina je delila ruže prolaznicima. Zainteresovanima su delili brošure i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razgovarali sa prolaznicima. Predstavnik IGMG-a u Berlinu Tahir Sozen kazao je da je glavni cilj kampanje ukloniti predrasude koje postoje prema muslimanima u Evropi.

"Čovek je neprijatelj onome koga ne poznaje. Moramo se međusobno poznavati i zato organizujemo ovakve aktivnosti. Strah od muslimana se više javlja u mestima gde ljudi dovoljno ne poznaju muslimane", rekao je Sozen.

Ista kampanja se, osim u Nemačkoj, održava i u nekim gradovima u Holandiji, Francuskoj, Austriji i Danskoj.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.