Izveštaj DRI o korišćenju službenih vozila

Izvor: Blic, 26.Jun.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj DRI o korišćenju službenih vozila

Beograd - Državna revizorska institucija (DRI) predstaviće izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja pod nazivom "Upravljanje službenim vozilima direktnih korisnika budžeta Republike Srbije", najavljeno je danas iz te institucije.

Sutra izveštaj o korišćenju: Službeni automobili

Institucija je od 126 direktnih budžetskih korisnika prikupila podatke o broju vozila koja koriste, o tome kada su nabavljena, po kojoj ceni, koja im je sadašnja vrednost, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su kilometara prešla od dana nabavke do 31. decembra 2012. i koliku su kilometražu prešla u 2012.

Prikupljani su i podaci o tome u čijem su vlasništvu vozila, koji je pravni osnov za korišćenje, kolika je prosečna potrošnja goriva, koliki su rashodi za gorivo, održavanje, rezervne delove, registraciju, osiguranje i parkiranje.

Nakon analize opštih podataka, DRI je na osnovu određenih, jasno definisanih merila, odabrala 15 od 126 direktnih budžetskih korisnika za detaljnu analizu.

Zatim je izradila nacrt, predlog i konačan izveštaj o reviziji, koji je uručila na adrese 15 direktnih budžetskih korisnika, odnosno odgovornim i pređašnjim odgovornim licima.

Ovo je prvi izveštaj DRI o reviziji svrsishodnosti poslovanja. Revizija je sprovedena kao pilot revizija u okviru tvining projekta "Jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije", koji sprovode Revizorski sud Holandije i Kancelarija generalnog revizora Velike Britanije.

Izveštaj o reviziji će predstaviti predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović, koji će, nakon uvodnog izlaganja, odgovarati na pitanja novinara. Izveštaj će biti objavljen na sajtu Državne revizorske institucije, navedeno je u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj DRI o korišćenju službenih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2014, 02:59

Državna revizorska institucija (DRI) predstaviće danas izveštaj o reviziji svrsishodnosti poslovanja pod nazivom Upravljanje službenim vozilima direktnih korisnika budžeta Republike Srbije, najavljeno je danas iz te institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.