Izvor: Blic, 23.Avg.2016, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

​Izvadili ​mu iz stomaka 40 noževa i PREŽIVEO JE

Indijac iz države Pendžab, je za dva meseca progutao 40 noževa, nakon čega su hirurškim putem izvađeni iz njegovog stomaka i on je uspeo da preživi.

- Imao je neopisivu želju da jede metal. Čak je i nama hirurzima ovo iskustvo bilo zastrašujuće - rekao je doktor Jatinder Malotra za CNN.

- Svi smo bili nervozni. Najmanja greška je mogla da ga ubije. Za 20 godina doktorske karijere, nikad nisam ništa slično video - istakao je doktor.

Malotra kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je njemu i njegovom timu trebalo dva dana da postave dijagnozu i naprave detaljan plan operacije.

Zahvat je trajao pet sati u gradu Amricar u državi Pendžab, i hirurzi su iz stomaka čoveka izvadili 40 sklopivih noževa, koji su bili dugački oko 18 centimetara kad se rasklope.

- Pacijent nam je rekao da je neke progutao sklopljene, a neke rasklopljene. Takve smo i našli tokom operacije, dok su neki počeli i da rđaju - kaže doktor Malotra.

Pacijent (42), otac dvoje dece, rekao je za CNN da se oseća mnogo bolje nakon operacije.

- Žao mi je što sam nasekirao svoju porodicu. Zauvek ću da budem zahvalan doktorima i medicinskom osoblju u bolnici, koji su mi zajedničkim trudom spasili život - rekao je Indijac.

Malotra kaže kako je pacijent sada van životne opasnosti i da će za nekoliko dana da bude pušten iz bolnice. Naravno, neće biti pušten kući dok ga ne pregleda psihijatar.

Zašto je gutao noževe?

- I dalje ne znam zašto sam to radio. Jednostavno sam uživao u ukusu metala i bio sam zavisan. Kao što je neko alkoholičar ili narkoman, moja situacija je slična - rekao je Indijac.

Malotra veruje da njegov pacijent pati od nekog retkog menatalnog poremećaja koji najverovatnije nikada nije objavljen u nekom medicinskom časopisu.

Pacijent je trenutno i dalje pod nadzorom psihijatrijskog tima, a uskoro će ga posetiti i eksperti koji se bave proučavanje retkih mentalnih stanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lekari izvadili 40 noževa iz stomaka pacijenta

Izvor: Beta, 23.Avg.2016

Lekari jedne bolnice na severu Indije hirurškim putem izvadili su 40 noževa iz stomaka jednog muškarca koji ih je gutao tokom poslednja dva meseca.Jedan od lekara rekao je danas da se 42-godišnji muškarac oporavlja u bolnici u indijskoj državi Pandžab pošto je u petak iz njegovog stomaka izvadjeno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.