Izrael bombardovao bazu Hamasa

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael bombardovao bazu Hamasa

Izraelski borbeni avion bombardovao je bazu Hamasa u Pojasu Gaze, prvi put od letošnjeg rata na toj palestinskoj teritoriji, u odgovoru na raketu koju su ekstremisti ispalili na jug Izraela ranije u petak.

Bombe su pogodile područje Kan Junisa na jugu pojasa, a lokalni zvaničnici su rekli da nije bilo žrtava. Raketa ispaljena iz Gaze preko granice pala je u polje i žrtava takođe nije bilo.

"IDF (izraelska odbrambena armija) neće dopustiti nikakve pokušaje da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podrije bezbednost i ugrozi dobrobit civila Izraela. Teroristička organizacija Hamas je odgovorna i mora da odgovara za napad protiv Izraela", rekao je vojni portparol Peter Lerner.

Iz Pojasa Gaze su dva puta ranije ispaljene rakete ali nije bilo odmazde.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.