Izrael:Štrajk Palestinaca u zatvoru

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael:Štrajk Palestinaca u zatvoru

Jerusalim -- Palestinci u izraelskim zatvorima nastavljaju štrajk glađu u koji su stupili pre dve nedelje kako bi se izborili za bolje uslove.

Izraelski zatvorski zvaničnik Sivan Vajcman je rekao da 1.450 zatvorenih Palestinaca još štrajkuje glađu. Dvojica zatvorenika odbijala su hranu 63 dana.

Ehteram Gazavneh, zvaničnica palestinske organizacije za zaštitu ljudskih prava i prava zatvorenika Adamer, rekla je da zatvorenici zahtevaju da Izrael prestane da drži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljude u pritvoru po nekoliko meseci ili čak godina bez optužnice. Oni takođe traže da se ukine zatvaranje u samicu i da im se odobre posete članova porodice, rekla je Gazavnehova.

Ona je ocenila da se u štrajk uključilo 2.500 zatvorenika, od kojih više od polovine čine zatvorenici pritvoreni u Izraelu.

Veruje se da su zatvorenici inspirisani Palestincem koji je pušten na slobodu nakon što je odbijao hranu 66 dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Palestinski zatvorenici i dalje odbijaju hranu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2012

JERUSALIM – Izraelska zatvorska uprava saopštila je danas da nekoliko stotina palestinskih zatvorenika i dalje štrajkuje glađu, zahtijevajući da im se poboljšaju uslovi u zatvorima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.