Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović traži od Ustavnog suda BiH da referendum o Danu RS stavi na čekanje

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA, potvrdio je da će danas podnijeti zahtjev Ustavnom sudu BiH za rješavnje spora između BiH i RS u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske.

Kako je objasnio u zahtjevu će, između ostalog, tražiti da se referendum stavi na čekanje dok Ustavni sud ne donese konačnu odluku o tom pitanju.

Ponovio je ranije stavove da se odluke Ustavnog suda i zakoni moraju poštovati.

Referendum o Danu Republike Srpske zakazan je za 25. septembar.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivancov: Referendum nije protivzakonit

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Avg.2016

SARAJEVO - Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov rekao je danas da Rusija ne smatra da je protivzakonito izražavanje volje jednog naroda o pitanju koje je za njega od velikog značaja, te istakao da je potrebno smanjiti napetost u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske..."Kao što je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izetbegović traži da se referendum u RS stavi na čekanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2016

Bakir Izetbegović, predsedavajući Predsedništva BiH i lider SDA, potvrdio je da će danas podneti zahtev Ustavnom sudu BiH za rešavnje spora između BiH i RS u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske...Kako je objasnio u zahtevu će, između ostalog, tražiti da se referendum stavi na čekanje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.