Ivan Mrkić u poseti zemljama Jugoistočne Azije

Izvor: Blic, 20.Feb.2013, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Mrkić u poseti zemljama Jugoistočne Azije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić posetiće, na poziv svojih kolega, od 20. februara do 2. marta Mijanmar, Laos, Kambodžu i Vijetnam, gde će razgovarati sa najvišim zvaničnicima zemalja domaćina, saopštilo je danas Ministarstvo.

"Poseta će predstavljati priliku da se osnaži politički dijalog na visokom nivou o najvažnijim međunarodnim i regionalnim pitanjima, zatraži dalja podrška za stavove i politiku naše zemlje, kao i da se analiziraju konkretne mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za unapređenje ekonomske idrugih vidova saradnje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da činjenica da su predviđeni susreti ministra Mrkića sa najvišim državnim rukovodiocima zemalja domaćina govori o značaju posete delegacije Srbije regionu Jugoistočne Azije.

Tokom posete, kako se navodi, planirano je i potpisivanje više bilateralnih sporazuma o saradnji sa zemljama domaćinima, kojima će se dodatno potvrditi tradicionalno dobri odnosi i ojačati okviri za pospešivanje saradnje.

Region Jugoistočne Azije, i pored globalne ekonomske krize, ubrzano se razvija i poslednjih godina beleži stabilan ekonomski rast od blizu šest odsto godišnje, a mogućnosti za saradnju sa zemljama u ovom delu sveta i značajnije prisustvo srpske privrede na tim tržištima su realne i potencijalno značajne, dodaje se u

saopštenju.

Povezane vesti: Devojke iz Vijetnama i Mjanmara prisilno udaju za Kineze

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić u poseti jugoistočnoj Aziji

Izvor: B92, 20.Feb.2013

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić boraviće od danas do 2. marta u Mjanmaru, Laosu, Kambodži i Vijetnamu, na poziv svojih kolega...O značaju posete državne delegacije Srbije regionu jugoistočne Azije govori i činjenica da su predviđeni susreti ministra Mrkića sa najvišim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.