Italija se trese: Još jedan žestok zemljotres

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija se trese: Još jedan žestok zemljotres

Zemljotres jačine 4,4 stepeni Rihterove skale pogodio je centralni deo Italije, sa epicentrom nedaleko od grada Arkvata del Tronto.

Kako navode italijanski mediji, epicentar je lociran na sedam kilometara od grada Arkvata del Tronto, a podrhtavanje tla se osetilo i u Rimu, udaljenom 150 kilometara južno.

Ovo je još jedan u nizu potresa koji su pogodili središnji deo Apeninskog poluostrva, posle onog koji se dogodio u sredu, snage 6,2 stepeni koji je usmrtio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 290 ljudi.

Nekoliko malih gradova na oko stotinak kilometara od italijanske prestonice je skoro potpuno uništeno, a spasilački timovi i dalje tragaju za preživelima ispod ruševina stambenih objekata.

Oko 2.500 ljudi je ostalo bez domova, a od srede je Italiju pogodilo više od 1.800 zemljotresa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi zemljotres u Italiji

Izvor: RTS, 28.Avg.2016

Zemljotres jačine 4,4 jedinice Rihterove skale zabeležen je oko 18 časova nedaleko od mesta Arkvata del Tronto. . U improvizovanom kampu u kojem borave stanovnici već uništenih oblasti Italije, osetio se jak potres, što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.