Italija: Četiri prodavnice Lidla pod kontrolom države

Izvor: Blic, 16.Maj.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Četiri prodavnice "Lidla" pod kontrolom države

Policija u italijanskim regionima Lombardija i Sicilija uhapsila je 15 ljudi i stavila pod kontrolu države četiri prodavnice u okviru lanca supermarketa "Lidl" u sklopu istrage protiv mafije.

Četiri upravne kancelarije nemačke kompanije "Lidl", koja rukovodi radom oko 200 prodavnica, od sada su pod kontrolom države dok traje istraga povezanosti sa mafijaškom porodicom Laudani, saopštila je policija.

"Lidl" u Italiji je saopštio da je ova firma potpuno nevina u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezi sa optužbama, te da sama kompanija nije pod istragom.

U slučaju "Lidla", mafija je koristeći svoj uticaj pribavljala ugovore za rad u domenu magacinske logistike ili opremanja novih prodavnica.

- Ovde je reč o menadžerima u "Lidlu" koji su bili zaduženi za ugovaranje poslova i koji su bili potpuno potčinjeni mafiji - navodi se u nalogu za hapšenje koji je izdao sud u Milanu.

Sicilijanska mafija "Koza nostra" oslabila je poslednjih godina, ali su današnja hapšenja pokazala kako mafijaške grupe šire svoje "pipke" sa tradicionalnih centara na jugu zemlje na bogatiji sever.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mafija ušla u Lidl - da li je moguće?

Izvor: B92, 16.Maj.2017

Italijanska policija uhapsila je 15 osoba u okviru istrage o ulasku kalabrijske mafije u italijanski ogranak nemačkog lanca trgovina Lidl...Petnaest uhapšenih osoba, među kojima je i lokalni odbornik iz Milana, sumnjiči se da su isplatili određeni iznos novca porodice Laudan iz klana Ndrangheta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.