Isus bi danas bio u izbegličkom čamcu

Izvor: B92, 25.Dec.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Isus bi danas bio u izbegličkom čamcu"

Izbeglički čamci na moru su test naše humanosti, poručio je austrijski biskup Egidius Živković u svojoj propovedi u okviru ovogodišnje božićne mise.

Veći deo mise je bio u znaku izbegličke krize.

Podsetio je da je i sveta porodica morala da beži, i da bi Isus 2016. zasigurno bio u jednom od izbegličkih čamaca.

Kao i Isus, koji je poreklom sa Bliskog istoka, mnogi ljudi danas beže od nepravde, podvukao je biskup.

On je skrenuo pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vernicima na instalaciju umetnika Hajnca Ebnera, koja je postavljena ispred oltara u katedrali u Ajzeštatu, a na kojoj se nalazi Isus kao beba na izbegličkom čamcu i sa božićnom zvezdom od bodljikave žice.

Čamac, kako je naglasio biskup, prikazuje duboku moralnu krizu sa kojom je danas suočeno čovečanstvo.

"Ko kao hrišćanin danas poriče potrebu za humanošću, ne živi božićni duh", smatra on.

Istovremeno upozorava da zbog straha ne treba popustiti terorizmu.

“Gnusni teroristički napadi, kao oni u Berlinu ne smeju uspeti da destabilizuju naše društvo“, naglasio je on u propovedi koja je uživo prenošena na televizijama nemačkog govornog područja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Isus bi 2016. bio na izbegličkom čamcu

Izvor: Blic, 25.Dec.2016

Izbeglički čamci na moru su test naše humanosti, poručio je austrijski biskup Egidius Zivković u svojoj propovedi u okviru ovogodišnje božićne mise, koja je bila u znaku izbegličke krize...Podsetio je da je i sveta porodica morala da beži, i da bi Isus 2016. zasigurno bio u jednom od izbegličkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.