Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Basri

Ekstremistička grupa Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad automobilom bombom u šiitskom iračkom gradu Basri u kome je ubijeno najmanje 10 ljudi.

Napad se dogodio juče u jugozapadnom predgrađu Basre, Al Zubairu. Al Zubair nalazi se 50 kilometara jugozapadno od Basre.

Islamska država je saopštila preko Tviter naloga povezanog sa tom grupom da je ona izvršila jučerašnji napad. Napad je bio deo niza bombaških akcija širom Iraka u kojima je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << najmanje 56 ljudi.

Agencija AP navodi da nije uspela odmah da proveri autentičnost ovog saopštenja, ali da je formulisan na način koji liči na Islamsku državu.

Ova organizacijakontroliše velike delove severnog i zapadnog Iraka, uključujući drugi po redu grad Mosul i najveći deo provincije Anbar.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.