Iran: Prvi centar za lečenje alkoholičara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2014, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Prvi centar za lečenje alkoholičara

U Iranu je otvoren prvi državni centar za lečenje od alkoholizma, javila je iranska agencija ISNA. Prema zgvaničnim državnim podacima, u ovoj islamskoj zemlji živi 200.000 ljudi zavisnih o alkoholu.

Rehabilitacioni centar otvoren je u medicinskom univerzitetu u Teheranu.

Doktor Mohamad reza Sargolzai je izjavio da je centar otvoren zbog "povećanog broja slučajeva konzumacije alkohola među Irancima".

Konzumacija alkohola je, prema strogom islamskom učenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Iranu zabranjena muslimanima, ali se to javno krši, prenela je agencija AP.

Iranski šef policije Esmail Ahmadi-Mokadam je u februaru prošle godine izjavio da u zemlji ima oko 200.000 alkoholičara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.