Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage zaustavile ofanzivu Islamske države

BAGDAD - Iračke snage uspešno su zaustavile ofanzivu Islamske države, koja je započela rano jutros na sunitski grad Širkat, južno od Mosula, prilikom čega je 30 vojnika i civila ubijeno, a više od 40 povrijeđeno, saopštili su bezbjednosni izvori.

U borbama koje su trajale do podneva ubijeno je i desetak boraca Islamske države, navode isti izvori.

Islamska država izgubila je kontrolu nad gradom Širkatom zahvaljujući naporima iračkih vladinih snaga, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << podržava SAD. Pad Širkata bio je kamen temeljac formiranja ofanzive na Mosul, de fakto glavnog grada samoproglašenog kalifata Islamske države u Iraku.

Osam mjeseci od početka ofanzive, Mosul je pao gotovo u potpunosti, sa izuzetkom jedne enklave na zapadnoj obali reke Tigar, navodi Rojters.

Ekstremisti i dalje kontrolišu manja područja južno i zapadno od Mosula, kao i teritorije u blizini granice sa Sirijom, kao i unutar same Sirije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Iračke snage zaustavile ofanzivu Islamske države

Izvor: Blic, 10.Jun.2017

Iračke snage uspešno su zaustavile ofanzivu Islamske države, koja je započela rano jutros na sunitski grad Širkat, južno od Mosula, prilikom čega je 30 vojnika i civila ubijeno, a više od 40 povređeno, saopštili su bezbednosni izvori...U borbama koje su trajale do podneva ubijeno je i desetak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.