IZ: Skrnavljenje reisa-ul-uleme

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ: Skrnavljenje reisa-ul-uleme

Na ulicama Novog Pazara jutros su osvanuli leci na kojima je pisalo "Suljo, izdao si nas. Reise uz tebe smo" u potpisu nova SDA.

Na lecima se nalazila fotografija reis-ul-ulema Islamske zajednice (IZ) Srbije Adem Zilkić.

Tim povodom Zilkićev kabinet izdao je saopštenje u kojem oštro protestuje zbog "skrnavljenja institucije i ličnosti reisa-ul-uleme".

"Reis-l-ulema je vrhovni poglavar muslimana, koji predvodi vernike, a nikako predmet stranačkih i dnevnopolitičkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obračuna. IZ i reis-ul-ilema Adem Zilkić lično, kao Bošnjak, daju punu podršku jedinstvu Bošnjaka i postizanju konsenzusa unutar bošnjačkog korpusa" - navodi se u saopštenju.

IZ zahteva da se ličnost tog vrhovnog poglavara "ne koristi u partijskim sukobima i predizbornoj kampanji" i "nikako se neće upuštati u dnevnopolitička dešavanja, već će se, isključivo, baviti pitanjima islama i voditi brigu o potrebama muslimana Sandžaka i Srbije".

Kabinet reisa-ul-uleme IZ Srbije apeluje "na aktere ovog čina" da papir i pero ne koriste "za skrnavljenje bilo čije ličnosti, niti za širenje smutnje".

Od nadležnih državnih organa očekuju da otkriju i kazne autore letka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Islamska zajednica: Skrnavljenje ličnosti reis-ul-uleme

Izvor: Press, 19.Sep.2014

Tim povodom Zilkićev kabinet izdao je saopštenje u kojem oštro protestuje zbog "skrnavljenja institucije i ličnosti reisa-ul-uleme".. . .."Reis-l-ulema je vrhovni poglavar muslimana, koji predvodi vernike, a nikako predmet stranačkih i dnevnopolitičkih obračuna. IZ i reis-ul-ilema Adem Zilkić...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.