Hteo fotku kao da skače u provaliju - pao i poginuo

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteo fotku kao da skače u provaliju - pao i poginuo

Maču Pikču -- Nemački turista poginuo je u drevnom gradu Maču Pikču u Peruu kada je pozirao i pokušao da napravi fotografiju "kao da skače", prenosi BBC.

Kako navode, telo 51-godišnjeg turiste je pronađeno u provaliji. On je ignorisao bezbednosne znake i upozorenja od čuvara i otišao u deo blizu ivice u koji je zabranjeno da se ide.

Tu je pokušao da pozira za fotografiju kao da hoće da skoči, ali je izgubio ravnotežu i pao u provaliju.

Spasioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pronašli telo i odneli u policiju iz koje navode da će telo biti odneto u mrtvačnicu u gradu Kusko.

Poslednjih godina u svetu ima sve više smrti od "selfija", pa je tako 2015. godine, na primer, više ljudi stradalo od toga nego od napada ajkula

Nepažnja zbog selfija postala je toliki problem da je čak rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo brošuru o tome kako “kul fotografija” može da vas “košta života”.

“Pre nego što napravi selfi, svako treba da razmisli o činjenici da bi trka za što veći broj ‘lajkova’ mogla da ga povede putem smrti i da bi takva ekstremna fotka mogla da bude poslednja”, rekao je tada ministar unutrašnjih poslova Rusije za Al Džaziru.

Maču Pikču je sveti grad Inka koji se nalazi na najvišem delu istočnih Anda, na istočnim padinama planinskog lanca Urubamba, na visini od 2.350 metara nadmorske visine. Verovatno je izgrađen oko 1300. godine, ali je ostao sakriven sve do 1911. godine kad ga je otkrio Amerikanac Hajram Bingam.

Grad, kako se navodi, svedoči o vremenu veličanstvenog carstva Inka. Nakon osvajanja teritorija, moćna vojska Inka sagradila je kanale za navodnjavanje i sisteme popločenih puteva, a građevinari su sagradili tvrđave, hramove i monumentalne kamene zgrade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo dok je snimao "selfi" kao da skače u provaliju

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2016

Nemački turista poginuo je u drevnom gradu Maču Pikču u Peruu kada je pokušao da napravi fotografiju "kao da skače"...Telo 51-godišnjeg turiste pronađeno je u provaliji. On je ignorisao bezbednosne znake i upozorenja čuvara i otišao u deo blizu ivice u koji je zabranjeno ići. Tu je pokušao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.