Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom samo posle priznanja Kosova

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova.

Prema njegovim rečima, greška je što su institucija Kosova prihvatile da se u razgovorima sa Beogradom razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

"Dialog sa Srbijom je postavljan u pogrešne okvire, pošto se razgovaralo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ja sam zainteresovan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za dijalog ali uz međusobno priznanje. Mi ne prihvatamo da razgovaramo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne razmotri svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom koji govori o unutrašnjim pitanjima Kosova", izjavio je Haradinaj u interviju za albansku televiziju Top čenel.

Haradinaj je bio kandidat za premijera ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koja je osvojila najviše glasova iako nema potrebnu većinu za samostalno formiranje vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj: Dijalog sa Srbijom samo posle priznanja Kosova

Izvor: B92, 13.Jun.2017

Priština -- Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan...On je dodao da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova...Prema njegovim rečima, greška je što su institucije Kosova prihvatile da se u razgovorima...

Nastavak na B92...

Haradinaj: Sa Srbijom samo posle priznanja Kosova

Izvor: Mondo, 13.Jun.2017

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova...Foto: AP Photo/Visar Kryeziu Ramuš Haradinaj..Prema njegovim rečima, greška je što su institucija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.