Hamenei: Izrael je zloćudni tumor, Palestinu osloboditi

Izvor: B92, 21.Feb.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei: Izrael je zloćudni tumor, Palestinu osloboditi

Teheran -- Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamenei ocenio je da je Izrael "zloćudni tumor" rekao da Palestinu treba "potpuno osloboditi".

"Taj tumor napreduje u fazama i njegovo lečenje takođe mora biti u fazama. Nekoliko intifada (palestinskih pobuna) i otpora omogućilo je ostvarivanje važnih etapa ali se to nastavlja do potpunog oslobađanja Palestine", rekao je Hamenei na konferenciji, prenela je agencija Frans pres.

Na konferenciji koji Iran organizuje svake >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri godine u znak podrške Palestincima, učestvuje 80 degelacija, pretežno iz muslimanskih zemalja kao i propalestinski aktivisti.

Agencija AP podseća da je, s druge stane, novi američki predsednik Donald Tramp rekao da prema Iranu treba zauzeti oštriji stav i podržao Izrael.

Hamenei je rekao da Izrael predstavlja "prljavo poglavlje istorije" i dodao da je to država koja je nastala "dovođenjem Jevreja da nasele zemlju Palestinaca", javila je agencija AP.

Iran nije nikad priznao Izrael kao državu, dok Izrael smatra Iran pretnjom i protivi se sporazumu šest svetskih sila sa Iranom o ograničavanju njegovog nuklearnog programa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.