Izvor: Beta, 01.Avg.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas prihvatio 72-časovno primirje, Izrael uslovno

GAZA, 1. avgusta 2014. (Beta-AFP) - Palestinski borbeni pokret Hamas je noćas saopštio da je prihvatio "humanitarno primirje" od 72 sata koje stupa na snagu u petak u 8:00 sati po lokalnom vremenu (05:00 GMT), izjavio je za AFP portparol Hamasa u Pojasu Gaza.

"Hamas i svi (palestinski) pokreti otpora prihvatili su humanitarni prekid vatre od 72 sata koji počinje u petak u 8:00 i koji će poštovati svi ti pokreti, ako druga strana (Izrael) bude poštovala prekid vatre", rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Favzi Barhum.

Izrael će medjutim tokom primirja nastaviti svoje "defanzivne" operacije, rekao je državni sekretar SAD Džon Keri koji je ugovorio prekid vatre.

Keri je primirje objavio tokom posete Indiji, u Nju Delhiju, i uz prekid vatre od 72 sata u Gazi, poprištu izraelske vojne ofanzive započete 8. jula, najavio da će Izraelci i Palestinci početi pregovore u Kairu što se očekuje već u petak.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hamas prihvatio 72-časovno primirje, Izrael uslovno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2014

Palestinski borbeni pokret Hamas je noćas saopštio da je prihvatio humanitarno primirje" od 72 sata koje stupa na snagu u petak u 8:00 sati po lokalnom vremenu (05:00 GMT), izjavio je za AFP portparol Hamasa u Pojasu Gaza.  "Hamas i svi (palestinski) pokreti otpora prihvatili su humanitarni prekid...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.