HUMANITARNA AKCIJA: Čep za hendipek!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANITARNA AKCIJA: Čep za hendipek!

Oni ne traže mnogo, ali vaši plastični čepovi od flaša bi im dobro došli

Udruženja parapleplegičara i kvadriplegičara "Banat"-a (OSI) iz Zrenjanina su pokrenuli ekološko - umanitarnu akciju "ČEP ZA HENDIKEP" u kojoj sakupljaju sve vrste plastičnih čepova (razne vrste napitaka, kućne hemije...), kao i akciju sakupljanja svih vrsta limenki za reciklažu, te bi od sredstava reciklaže vršili nabavku ortopedskih pomagala (invalidskih kolica, hodalica, štaka, pelena za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odrasle itd...).

Trenutno Udruženje ima 87 članova sa dijagnozom paraplegija, kvadriplegija, parapareza i kvadripareza, a 25 članova ima druge dijagnoze kao što su cerebralna paraliza i osobe sa amputacijom udova. Od ukupnog broja ima 84 osobe muškog pola i 28 osoba ženskog pola. Većina naših članova su korisnici invalidskih penzija.

Takođe, u Udruženju imamo 4 studenta i jednog osnovca.

Što se tiče organizacione strukture, Udruženje ima predsednika, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Skupštinu, koju čine svi članovi Udruženja. Najznačajniji projekti , programske aktivnosti i rezultati:

Uklanjanje arhitektonskih barijera najznačajniji je projekat našeg Udruženja. Od 2000. godine, uspešno je implementirano više projekata, koje su finansirale razne organizacije (Share-See, ECHO, MINRZS). Rezultat višegodišnjeg rada je, da je Grad Zrenjanin jedan od najprilagođenijih gradova za osobe sa invaliditetom u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.