HOĆE ODŠTETU: Okliznula se na aerodromu na izmet i polomila ruku!

Izvor: Kurir, 20.Avg.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOĆE ODŠTETU: Okliznula se na aerodromu na izmet i polomila ruku!

Bečki aerodrom Švehat oslobođen je krivice, jer su za čistoću određenih delova aerodroma, između ostalog i terminala u kome se dogodila nesreća, odgovorne aviokompanije

BEČ - Austrijski vrhovni sud doneo je presudu u slučaju žene (69) koja se na bečkom aerodromu Švehat okliznula na izmet (najverovatnije pseći) i slomila ruku. Odlukom suda tuženi Bečki aerodrom Švehat oslobođen je krivice, jer su za čistoću određenih delova aerodroma, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ostalog i terminala u kome se dogodila nesreća, odgovorne aviokompanije.

Potpisivanjem ugovora sa aerodromom, aviokompanije se obavezuju da putnicima osiguraju bezbedno zadržavanje na aerodromskim površinama, sve do ulaska u avion. Osim šaltera za čekiranje karti i predaju prtljaga i bezbednosnih kontrola, aviokompanije moraju da osiguraju bezbedne prolaze i hodnike i u prostorijama za zadržavanje putnika, poput čekaonica i terminala.

Iako radnici koji brinu o čistoći rade za bečki aerodrom, aviokompanije su dužne da im skrenu pažnju na nečistoće unutar aerodromske zgrade. Oštećenoj ženi ukoliko odluči predstoji novi sudski proces protiv aviokompanije sa kojom je letela.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.