HIMENEZ: ŠPANIJA NEĆE PROMENITI STAV O KOSOVU

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIMENEZ: ŠPANIJA NEĆE PROMENITI STAV O KOSOVU

MADRID - Ministarka spoljnih poslova Španije Trinidad Himenes prenela je u sredu šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i podržala što skoriji početak dijaloga Beograda i Prištine

MADRID - Ministarka spoljnih poslova Španije Trinidad Himenes prenela je u sredu  šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću da Španija neće priznati nezavisnost Kosova i podržala što skoriji početak dijaloga Beograda i Prištine.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je prenela španska agencija EFE, Kosovo je bilo glavna tema prvog susreta Jeremića i šefice španske diplomatije u Madridu.

Himenes je Jeremiću prenela da Španija neće promeniti stav ni posle prošlogodišnjeg objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da proglašenjem nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo.

Španija je jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale Kosovo. Kako je saopšteno posle razgovora, Himenes je pohvalila konstruktivan stav srpskih vlasti koje se zalažu za otpočinjanje dijaloga sa Kosovom koji bi, kako je zajednički ocenjeno, trebalo da počne što pre i bez uslovljavanja. Himenes i Jeremić razgovarali su i o odnosima Srbije i Španije koji su ocenjeni kao "odlični", saopšteno je posle razgovora.

Himenes je rekla da će Španija nastaviti da pomaže Srbiji u procesu evrointegracija kao i da što pre dobije status kandidata za prijem u EU. Španija će zato pomoći Srbiji u sprovođenju reforme pravosuđa, zakonodavstva i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Himenes: Španija neće promijeniti stav o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2011

Ministarka vanjskih poslova Španije Trinidad Himenes prenijela je šefu srbijanske diplomatije Vuku Jeremiću da Španija neće priznati nezavisnost Kosova, te je podržala što skoriji početak dijaloga Beograda i Prištine. Kako je prenijela španska agencija EFE, Kosovo je bilo glavna tema prvog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jeremić o evropskim integracijama Srbije

Izvor: S media, 13.Jan.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boravio je danas u poseti Dablinu, gde se sastao sa svojim irskim kolegom Majklom Martinom...Jeremić i Martin su tokom sastanka razgovarali o daljim evropskim integracijama Srbije...Ministar Jeremić će u petak posetiti Beč, gde će se sastati šefom diplomatije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.