Gužve na granicama i naplatnim rampama - najfrekventniji vikend u godini

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na granicama i naplatnim rampama - najfrekventniji vikend u godini

Talas pojačanog saobraćaja u danima vikenda koji nam predstoji može izazvati ponovo duge kolone i zadržavanja, kako na pojedinim graničnim prelazima, tako i na glavnim putnim pravcima u našoj zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Mađarska policija sa prelaza Reske (Horgoš), od devet sati preusmerava vozila prema prelazu Tompa (Kelebija).
Kako je javio reporter RTS-a sa Horgoša, gužve počinju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još na ulasku u Mađarsku iz Austrije i auto-putevi u Mađarskoj su već prilično opterećeni. Mađarska policija saopštila je da je tokom jučerašnjeg dana granični prelaz Reske-Horgoš prešlo oko 50.000 putnika.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, trenutno se beleže zadržavanja na ulazu u zemlju iz pravca Hrvatske na GP Batrovci gde putnička vozila čekaju oko 180 minuta, dok su na GP Šid zadržavanja na ulazu u Srbiju oko pola sata.
Sa Mađarskom se na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske čeka oko 90 minuta, a na izlazu iz Srbije 60 minuta.
Na prelazu Gradina, putnička vozila zadržavaju se oko 60 minuta na izlazu iz Srbije, dok se na ulazu u Srbiju čeka oko 40 minuta.
Pojačan saobraćaj, pored čekanja na graničnim prelazima, donosi duže vreme zadržavanja i naplatnim rampama, pa se na pojedinim naplatnim stanicama kao što je "Bubanj Potok" za naplatu čeka oko 60 minuta, dok se u suprotnom smeru ka Nišu vozi usporeno, a vreme koje je potrebno za prolaz ove deonice je oko 10 minuta.
Rasterećenje saobraćaja na naplatnoj rampi "Bubanj Potok" se očekuje nakon 22 časa.
Kod NR "Stara Pazova" se za naplatu putarine, u smeru ka Beogradu čeka od 30 do 50 minuta, a do 15 minuta se beleže zadržavanja i na naplatnim stanicama "Nais" i "Sirig", navodi se u saopštenju.
Dopisnik RTS-a iz Niša, javio je da naplatna rampa "Nais" danas očekuje "obarenje ovogodišnjeg rekorda" u broju vozila.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promeljivo, posebno u trenutnoj turističkoj sezoni, napominje AMSS.
Zbog visokih dnevnih temperatura za duža putovanja treba koristiti rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, praviti češće pauze u vožnji i konzumirajti više vode.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

(KURIR TV) AKO MOŽETE IZBEGAVAJTE OVAJ PRAVAC: Kolona vozila od Novog Sada ka Beogradu duga oko 5 km

Izvor: Kurir, 30.Jul.2016

...Posebno su kritična dva pravca na proputovanju kroz Srbiji jeda je od graničnog prelaza Batrovci ka beogradi i drugi na auto-putu od Novog Sada ka Beogradu gde je kolona automobila duga od 4-5 kilometara..Na ovom pravcu otvoreno je svih pet naplatnih rampi, ali veliki broj automobila koji ostaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.