Gugl ograničava pristup svojoj kartografskoj usluzi

Izvor: Blic, 31.Okt.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gugl" ograničava pristup svojoj kartografskoj usluzi

"Gugl" ograničava broj pristupa svojoj kartografskoj usluzi "Gugl mape" - GM (Google Maps), preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se o tome da će od sada veb sajtovi, koji ostvaruju više od 25.000 korišćenja dnevno, morati da plaćaju kako bi njihovi posetioci mogli da nastave da upotrebljavaju tu uslugu.

Cena će, naravno, zavisiti od verzije "Gugl mapa" koja se koristi, ali "Gugl" namerava i da naplati izdavačima između četiri i osam dolara za 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatnih pristupa.

Veb sajtovima, koji i dalje nisu zadovoljni, biće omogućeno da kupuju "premijum" licence čija će početna cena iznositi 10.000 dolara godišnje (menjaće se u zavisnosti od saobraćaja), što će im omogućiti neograničen pristup "Gugl mapama".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google ograničava pristup svojoj kartografskoj usluzi

Izvor: Economy.rs, 31.Okt.2011

Google ograničava broj pristupa svojoj kartografskoj usluzi Google Maps, preneli su francuski elektronski mediji.

Nastavak na Economy.rs...

“Gugl” naplaćuje korištenje mapa

Izvor: Capital.ba, 31.Okt.2011

LONDON, Korisnici koji postavljaju linkove servisa 'Gugl mape' na svoje veb sajtove ubuduće će morati da plaćaju za ovu uslugu. 'Gugl' će od 1. januara 2012. godine naplaćivati korištenje svojih ..

Nastavak na Capital.ba...

Naplata Guglove mape od prvog januara 2012.

Izvor: S media, 01.Nov.2011, 11:55

Korisnici koji postavljaju linkove servisa Guglove mape na svoje veb sajtove ubuduće će morati da plaćaju za ovu uslugu.Gugl će od 1. januara 2012. godine naplaćivati korištenje svojih mapa, u slučaju da ovaj servis ima više od 25 000 klikova u toku dana na jednom veb sajtu, prenosi BBC. ..Gugl...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.