Grupa funkcionera DSS-a napustila stranku

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa funkcionera DSS-a napustila stranku

Grupa funkcionera Demokratske stranke, među kojima i neki od osnivača, napustila je tu partiju "u želji da spase lični obraz", ističući da su duboko posramljeni i zgađeni postupcima onih sa kojima su četvrt veka delili iste političke principe i borili se za iste životne vrednosti.

Izbacivanjem predsednika sopstvene stranke Sande Rašković Ivić, što je nezabeleženo u srpskoj političkoj istoriji, DSS je neslavno završila svoju misiju u srpskom društvu, ocenili su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << potpisnici saopštenja.

Posle svega, postadosmo svedoci postupaka onih koji trenutno vode stranku, a koji su "Titanik" zvani DSS, po zamisli Aleksandra Vučića, polako poslali na dno "srpske političke baruštine", konstatuju oni.

Prema njihovom mišljenju, isključenjem Rašković-Ivić, "dvojac bez kormilara" Dragan Maršićanin - Miloš Jovanović zakucao je "poslednji ekser u sanduk DSS-a".

Svo ovo beščašće ne bi bilo moguće, bar ne u ovolikoj meri, bez duge mračne senke Vojislava Koštunice i njegovog nekadašnjeg stranačkog kartela, koji su svojom nesposobnošću gurnuli stranku ispod cenzusa, ostavili skoro milion evra duga i onda kukavički napustili brod, smatraju potpisnici pisma.

Pismo su, pored ostalih, potpisali članovi Izvršnog odbora Lazar Đurović i Branislav Šoškić, i članovi Političkog saveta Milivoje Glišić i Petar Lađević.

Među onima koji su napustili stranku su i predsednici Resornih odbora Stručnog saveta DSS Cisana Murusidze, Milan Šećerović, Veljko Veselinov i Zdravko Jokić, kao i veći broj lokalnih funkcionera.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.