Groblje izdajnika: Bez posetilaca i nadgrobnih spomenika

Izvor: B92, 29.Jul.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Groblje izdajnika": Bez posetilaca i nadgrobnih spomenika

Istanbul -- U predgrađu Istanbula, nedaleko od jednog gradilišta, gde je u toku projekat za izgradnju azila za napuštene životinje, smešteno je "groblje izdajnika".

Kako se navodi, tamo bi trebalo da budu sahranjeni odmetnuti vojnici koji su neuspešno pokušali da izvrše puč u Turskoj 15. jula.

Na mestu gde se kamenito tlo greje pod jakim suncem, belim slovima napisano je na crnoj tabli, postavljenoj na dva stuba, "groblje izdajnika", prenosi AFP.

Civilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zabranjeno da posete groblje, dok predstavnici medija mogu to da urade uz pratnju obezbeđenja.

"Oni koji izdaju ovu naciju ne mogu počivati u miru, čak ni u svojim grobovima", rekao je gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaš.

Tokom neuspelog pokušaja vojnog puča stradalo je 270 osoba.

Turski zvaničnici saopštili su da je 24 zaverenika poginulo u pokušaju puča.

Na "groblju izdajnika" za sada je sahranjen samo jedan vojnik, na čijem grobu nema ni nadgrobnog spomenika, već samo gomile zemlje, dok su pored iskopana još tri groba.

"Telo je prevezeno ambulantnim vozilom, nisu bile uključene sirene. Nekoliko ljudi ga je položilo da tu počiva i onda je sve bilo završeno", rekao je jedan od svedoka za francusku agenciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.