Grad nije kriv za smrt dečaka

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grad nije kriv za smrt dečaka"

Grad Klivlend ne snosi nikakvu krivicu za smrt dečaka Tamira Rajsa (12) koji je imao pištolj igračku kada ga je u novembru ubila policija u blizini igrališta.

To je navodeno u tumačenju uprave tog grada kao odgovor na federalnu tužbu podignutu u ime porodice.

U sudskim dokumentima, grad navodi da su Rajsove povrede i posle toga zahtev za odšetu, rezultat dečakovih akcija i nebrige da svojim delovanjem izbegne povređivanje.

Porodica se žalila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija primenila prekomernu silu, na nebrigu i neuspeh policije da dečaku pruži prvu pomoć.

Rajs je preminuo 23. novembra od povreda na grudima koje je zadobio u pucnjavi dan ranije, kada je klivlendska policija odgovorila na poziv nepoznate osobe koja ih je obavestila da neko maše , verovatno lažnim, pištoljem na igralištu ispred rekreativnog gradskog centra Kadel, podsetio je AP.

Policajci su u dečaka pucali kada je odbio da podigne ruke i posegnuo za pojasom u kome je imao nešto što je ličilo na revolver.

Kasnije se ispostavilo da se radi o igrački replici, to jest o vazdušnom pištolju koji ispaljuje plastične kuglice.

Dva policajca koja su umešana u ovaj incident su suspendovana, što je standardna procedura, a lokalni mediji navode da je jedan od njih početnik na prvoj godini službe, dok drugi iza sebe ima 10-godišnje iskustvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasti Klivlenda odbacile odgovornost za smrt dečaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2015

Grad Klivlend ne snosi nikakvu krivicu za smrt dečaka Tamira Rajsa (12) koji je imao pištolj igračku kada ga je u novembru ubila policija u blizini igrališta, navodi se u tumačenju uprave tog grada kao odgovor na federalnu tužbu podignutu u ime porodice...U sudskim dokumentima, grad navodi da su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.