Grad i dalje preti, Valjevo bez raketa

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad i dalje preti, Valjevo bez raketa

Valjevo i nekoliko okolnih sela pogodio je grad danas oko 15.00 sati, a slična situacija mogla bi da se ponovi još nekoliko puta do sutra uveče, rekli su stručnjaci agenciji Beta.

Novi gradonosni oblak već je formiran nad Bobijom i on se ka Valjevu kreće dolinom reke Jablanice, a protivgradne stanice na području tog grada nemaju više ni jednu raketu.

"Tokom popodnevnog udara potrošeno je svih 40 raketa, nema više ni jedne. Grad Valjevo nije kupio rakete iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je odluka o nabavci poodavno doneta", rekao je načelnik Odeljenja za protivgradnu zaštitu RHMZ Srbije Zoran Babić.

Dodao je kako na području Uba, Ljubovije, Krupnja, Loznice, Šapca, Bogatića, a odskoro i Vladimiraca ima stanica sa po 14 raketa, jer su ih njihove lokalne samouprave nabavile na vreme.

Babić je precizirao da je današnji grad bio "redak ali krupan", a u Centru za obaveštavanje u Valjevu agenciji Beta je rečeno kako već imaju preko 50 prijava oštećenja na stambenim objektima i automobilima.

Jedan od proizvođača protivgradnih raketa sa modernim lanserima je i valjevska fabrika "Krušik", a Valjevo nije bilo kadro da se izbori za to da i "Krušik" donira deo arsenala za odbranu od grada, kao što je to bio slučaj pre dve godine.

Protivgradna odbrana Srbije bila je izmeštena u MUP ali je nedavno ponovo vraćena u okrilje RHMZ Srbije. Problem protivgradnih raketa na nivou države nije rešen bar nekoliko godina, svejedno ko je bio nadležan za odbranu – MUP ili RHMZ, pa su u pomoć priskakale lokalne samouprave, koje su sufinansirale i rad strelaca na protivgradnim stanicama, što je donekle ublažavalo probleme.

Sezona protivgradne odbrane u Srbiji traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grad i dalje preti, Valjevo bez raketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2015

Valjevo i nekoliko okolnih sela pogodio je grad danas oko 15.00 sati, a slična situacija mogla bi da se ponovi još nekoliko puta do sutra uveče, rekli su stručnjaci agenciji Beta...Novi gradonosni oblak već je formiran nad Bobijom i on se ka Valjevu kreće dolinom reke Jablanice, a protivgradne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.