Gorbačov: Prekinuti izolaciju Rusije

Izvor: VOA, 21.Apr.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Prekinuti izolaciju Rusije

Bivši lider Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov apelovao je na zapadne zemlje da prekinu sa izolacijom Rusije i da ukinu sankcije pojedincima, objavljeno je danas u članku vladinog dnevnog lista Rosijskaja gazeta.

Gorbačov je napisao da Rusija ima “važnu i pozitivnu” ulogu u međunarodnim odnosima, dodavši da njegova zemlja neće prihvatiti ulogu “drugog reda” u svetu.

“Krajnje je vreme da Zapad prekine sa izolacijom Rusije. To nikada nije dalo rezultate”, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << napisao je 85-godišnji Gorbačov.

Diplomatski odnosi Rusije i zapadnih zemalja su na najnižem nivou od Hladnog rata pošto je Moskva anektirala Krim od Ukrajine 2014. godine, kao i zbog navodne ruske umešanosti u oružanu pobunu na istoku Ukrajine.

Gorbačov je istakao da bi saradnja Sjedinjenih Država i Rusije u pronalaženju rešenja konflikta u Siriji trebalo da posluži kao primer za nastavak “smanjenja tenzija”.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.