Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavašš: Kolinda srljala u zagrljaj Vučiću kao "guska u maglu"

Osuđenik za ratne zločine nad srpskim civilima tokom proteklog rata Branimir Glavaš, osnivač desnog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, tvrdi da Srbija zaoštrava odnose prema Hrvatskoj, uz oštre uvrede i kritike politike predsednice Kolinde Grabar Kitarović i odlazeće vlade.

- Da je predsednica srljala u zagrljaj Vučiću na mostu u Bogojevu kao guska u maglu, potvrđuje ponašanje Aleksandra Vučića, ali i celog državnog vrha Srbije proteklih mesec dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je Glavaš u intervjuu za hrvatski nedeljnik "Globus".

Glavaš je posebno kritikovao napore predsednice Grabar-Kitarović da ubrza normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa, a za Aleksandra Vučića je kazao da ga treba uhapsiti.

ISTORIJSKI SUSRET NA MOSTU Dunav i Milutin Milanković spojili Vučića i hrvatsku predsednicu

Za srpskog premijera Glavaš tvrdi da je bio "aktivni učesnik velikosrpske agresije na Hrvatsku još devedesetih godina" i dodaje da se takvom čoveku "ne ide u zagrljaj na državnoj granici".

Inače, Glavašova desno orijentisana hrvatska stranka, zatražila je od odlazećeg premijera Tihomira Oreškovića i državnog vrha da otkažu poziv srpskom premijeru Aleksandru Vučiću za Kroacija forum u Dubrovniku i da prekinu diplomatske odnose sa Srbijom.

Aktuelni predsednik HDSSB Dragan Vulin je na konferenciji za novinare rekao da je Oreškovićev poziv Vučiću da dođe u Dubrovnik "apsoltuno nedopustiv i neprimeren" napomenuvši da odlazeci preijer ne bi spoljnu politiku trebalo da vodi samostalno i bez konsultacija sa predsednicom Hrvatske i nadležnim ministarstvom, budući da je, kako je rekao, on čovek bez ikakvog iskustva.

On je zatražio da se premijer Vučić proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskom, te da Zagreb prekine diplomatske odnose i povuče svog ambasadora iz Beograda.

Glavaš smatra da, osim Vučića, nepoželjnim osobama treba proglasiti i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, kao i ministre Aleksandra Vulina i Ivicu Dačića.

Glavaš je rekao da njih ne treba primiti u Hrvatsku sve dok se ne izvine za, kako je rekao, agresiju Srbije na Hrvatsku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.