Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Glas Srpske” slavi 73. rođendan

BANJALUKA - Najstariji dnevni list u RS i BiH "Glas Srpske" 31. jula proslaviće 73. rođendan.

Istorija novinarstva u RS i BiH započela je sa prvim brojem "Glasa", štampanim 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje nadomak Drvara.

Danas je "Glas Srpske" najugledniji i najtiražniji dnevni list sa sjedištem u Srpskoj koji je spojivši dva vijeka, prošao kroz niz potresa i previranja naroda ovog kraja, ali je opstao zajedno s njim.

Duže od 30 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izlazi kao dnevni informativno-politički list koji predstavlja ogledalo društva i pokreće pozitivne društvene promjene.

"Glas Srpske" dobitnik je brojnih novinarskih nagrada, priznanja za humanost, a u više navrata je odlikovan.

Predsjednik RS je 2013. godine povodom 70 godina postojanja "Glasa Srpske" uručio redakciji Orden časti sa zlatnim zracima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.