Gašić sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije

Izvor: RTS, 06.Maj.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Armije Makedonije general-potpukovnik Gorančo Koteski ocenili su da je dobra bilateralna saradnja Srbije i Makedonije posledica kontinuiranog političkog dijaloga i prakse održavanja zajedničkih sednica vlada.
Sagovornici su saglasni da i saradnja u oblasti odbrane prati dobre političke odnose i da su težišna polja saradnje u oblasti odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojnoobrazovna, vojnomedicinska, kao i zajedničko učešće na multilateralnim vežbama, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi Tanjug.

Bratislav Gašić i Gorančo Koteski istakli su da je potvrda dobre saradnje u oblasti odbrane i činjenica da Ministarstvo odbrane Srbije u ovoj godini ima najveći broj planiranih aktivnosti sa Ministarstvom odbrane Makedonije. Uz redovne susrete na nivou načelnika generalštaba, ustanovljena je i praksa održavanja bilateralnih odbrambenih konsultacija na nivou načelnika uprava za međunarodnu vojnu saradnju.
Zahvaljujući tome, postignut je dogovor o učešću pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kursevima i seminarima u Makedoniji, koje je ranije bilo onemogućeno, stoji u saopštenju.
Makedonski ministar odbrane posetio je Srbiju u oktobru prošle godine, a u drugoj polovini ove godine planirana je poseta ministra Gašića Makedoniji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Armije Makedonije general-potpukovnik Gorančo Koteski ocenili su da je dobra bilateralna saradnja Srbije i Makedonije posledica kontinuiranog političkog dijaloga i prakse održavanja zajedničkih sednica vlada, saopšteno je danas iz Ministarstva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.