GRAD PUN MLADIH I LEPIH ŽENA: Muškarci slobodno dođite, ali morate da živite po našim pravilima!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD PUN MLADIH I LEPIH ŽENA: Muškarci slobodno dođite, ali morate da živite po našim pravilima!

U gradiću Noiva do Kordeiro na jugoistoku Brazila živi oko 600 žena. Iako su neke od njih u braku i imaju decu, pravila njihove male zajednice nalažu da muževe pošalju negde van grada na posao

Grad u kojem žive samo mlade devojke, starosti između 20 i 35 godina, poziva sve zainteresovane muškarce da se jave i dođu, ali samo ako su spremni da žive prema pravilima koja su postavile žene.

U gradiću Noiva do Kordeiro na jugoistoku Brazila živi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko 600 žena. Iako su neke od njih u braku i imaju decu, pravila njihove male zajednice nalažu da muževe pošalju negde van grada na posao. One smeju svojim suprugama da se vrate samo za vikend.

Svoje sinove, ipak, teraju u svet čim napune 18 godina.

Ovo neobično mesto nastalo je davne 1890. godine kada je Maria Senhorina de Lima zajedno sa svojom porodicom proterana iz susednog grada nakon što je optužena za preljubništvo. Polako im se pridružilo još žena koje nisu živele prema tamošnjim pravilima. Tako je nastala zajednica samohranih majki i proteranih žena u kojoj je važila politika  - bez muškaraca.

Taj stil života održao se do danas. Ipak, tamošnje devojke ipak čeznu za muškim društvom.

"Ovde jedini muškaraci koje srećemo su sa nama u rodu. Veoma je teško da nekoga upoznamo. Za tako nešto moramo da se uputimo negde dalje, a često se događa da oni ne razumeju naš stil života. Sve mi sanjamo o tome da se zaljubimo i osnujemo porodicu. To je prirodno", rekla je Nelma Fernandes (23).

Upravo zato devojke su odlučile da pozovu sve zainteresovane muškarce da ih posete.

"Volele bi da u našu zajednicu primimo muškarce, ali moraju biti spremni na to da mi postavljamo pravila", poručile su.

"Društvo koje vode žene je dobro. Naš grad je uvek uredan i organizovan, sve delimo i veće probleme rešavamo zajednički. U nama nema toliko snažnog takmičarskog duha kao kod muškaraca pa se međusobno ne nadmećemo već si pomažemo", rekla je Nelma i dodala da uvek nađu vremena za trač, lepu odeću i međusobno ulepšavanje.

(Jutarnji.hr)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Brazilke traže muškarce za brak

Izvor: B92, 27.Avg.2014

Noiva do Kordeiro je selo na jugu Brazila čije je stanovništvo mahom sastavljeno od žena...Sinovi obično napuštaju selo sa punoletstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se samo vikendom...Sve frustriranije zbog odsustva muškaraca, mlade žene su odlučile...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.