GM: Požar u školi, đaci evakuisani

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GM: Požar u školi, đaci evakuisani

U osnovnoj školi u gružanskom selu Vraćevšnici jutros je izbio požar koji su zaposleni uspeli da ugase, i pored toga što aparati za gašenje požara nisu radili.

U vatrogasnoj službi u Gornjem Milanovcu potvrđeno je da je požar izbio oko 9 časova. Požar je na krovu primetio jedan zposleni i o tome obavestio nastavnika Vlada Sredojevića koji je prekinuo čas i sa kolegom Darkom Mijailovićem počeo da gasi požar, ali su tada videli da gori i u kotlarnici.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međuvremenu su nastavnice izvele đake u dvorište gde su ostali dok požar nije ugašen, ali je poseban problem bio što aparati za gašenje požara nisu bili ispravani.

Brzo su stigli vatrogasci i konstatovali da su zaposleni uspešno sprečili da se požar proširi i u potpunosti ga ugasili.

"Stiglo je jedno vatrogasno vozilo i tri vatrogasca, ali nije bilo potrebe da intervenišu, jer su nastavnici i pomoćni radnici sve odradili na najvišem nivou", rekao je komandir vatrogasne službe Radojko Joksić.

Škola u Vraćevšnici sa 85 učenika, izdvojeno je odeljenje Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Gornjem Milanovcu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.