Funkcioner UKP-a radio za obaveštajnu službu zapadne zemlje

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioner UKP-a radio za obaveštajnu službu zapadne zemlje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije, koji je odavao podatke stranoj obaveštajnoj službi jedne zapadne države, pod nadzorom i da očekuje da tužilaštvo preduzme dalje korake ka optuženju.

On zbog istrage nije želeo da saopšti njegov identitet, niti o kojoj stranoj obaveštajnoj službi zapadne zemlje je reč.

"Posebno velika opasnost je bila u tome što uprava Uprava kriminalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policije predstavlja srž policije u borbi protiv kriminala i organizovanog kriminala", rekao je Stefanović za Televiziju Pink.

Kako se navodi, kada je policija otkrila da je imao neprijavljeni kontakt i komunikaciju sa predstavnicima stranih službi, obaveštena je Bezbednosno-informativna agencija i on je praćen.

Prema Stefanovićevim rečima, on je želeo da tim kontaktom obezbedi neku vrstu zaštite od pripadnika te strane službe.

"Tužilaštvo će pokrenuti postupak kada proceni da je trenutak, ali nema bojazni, jer je osumnjičeni pod kontrolom", rekao je on i dodao da je time poslata važna poruka da strane obaveštajne službe ne mogu u Srbiji da rade na način koji "nije oficijalan i ne predstavlja saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala".

Stefanović je dodao da će tek nakon završetka istrage imati više podataka o tome ko je sve učestvovao u pokušaju puča u Crnoj Gori i šta su bile namere tih ljudi.

"Opsežniju istragu radile su crnogorske službe, mi smo uočili delovanje ljudi koji pripadaju desničarskim organizacijama i koji su malo ekstremniji", rekao je Stefanović.

Izvor: YouTube / Dobro Jutro - Jovana & Srđan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.