Francuski ambasador na biciklu odlazi iz BiH

Izvor: Mondo, 01.Sep.2014, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ambasador na biciklu odlazi iz BiH

Nakon četiri godine službovanja u Bosni i Hercegovini ambasador Francuske Roland Žil danas je na biciklu iz Sarajeva krenuo ka domovini.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

On je poručio da će na taj način produžiti boravak u BiH.
"Sigurno je originalno što je jedan ambasador na ovakav način odlučio da napusti zemlju u kojoj je boravio. Zbog strasti prema biciklizmu sam se odlučio na ovakav čin, da možemo još jednom da uživamo u prelepim pejzažima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << BiH", objasnio je Žil.Dodao je da je odlazak na biciklu za njega izazov da nakon "četiri bogate i ispunjene godine" na ovaj način produži boravak u BiH.U društvu supruge Klaudije Carceroni i dvoje prijatelja danas će Žil voziti bicikl do Mostara, a za dva dana će doći do Splita, prenosi agencija Fena."Zatim ćemo stići u Italiju, te ćemo preko Korzike konačno doći do juga Francuske - našeg doma", precizirao je Žil.

U rezidenciji francuske ambasade upriličen je ispraćaj diplomate i njegove supruge, koje je predsednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić proglasio počasnim predsednicima Saveza.Inače, kao članica kluba BSK iz Banjaluke ambasadorova supruga juče je na na biciklističkom prvenstvu veterana u Ljubljani osvojila srebrenu medalju koja je za nju, kako tvrdi, "jedna od najlepših medalja koje je do sada osvojila".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.