Francuska se nada prodaji frekvencija od 700 MHz najkasnije 2016.

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska se nada prodaji frekvencija od 700 MHz najkasnije 2016.

Francuska država se nada da će prodati frekvencije od 700 megaherca (MHz) telekomunikacionim operaterima do kraja 2015. godine ili tokom 2016. godine, izjavio je francuski sekretar za budžet Kristijan Ekert.

Za to će ove godine biti potrebno doneti zakonsku izmenu, verovatno preko predloga zakona, izjavio je Ekert za lokalnu radio stanicu BFM Business.

Francusko telo za regulisanje telekomunikacionog tržišta - Arcep, postavilo je za cilj raspisivanje javnog poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za kupovinu frekvencija jula 2015. godine.

"Prodaćemo te frekvence onako kako je za nas najbolje", rekao je Ekert.

"Nadamo se da ćemo realizovati, ako ne do kraja ove godine, onda tokom sledeće, ustupanje tih frekvencija", dodao je on.

Država se nada da će zaraditi 2,2 milijarde evra od te prodaje, što će upotpuniti budžet za odbranu za 2015. godinu, preneo je Rojters.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.