Francuska piletina sa krompirom i začinom

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jun.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska piletina sa krompirom i začinom

Sastojci za 6 osoba:

- 2 polovine pileta (ili belo meso)

- kesa pomfrita

- 1 dl ulja

- 2 kašičica soli

- 2 kašičica crvene slatke paprike u prahu

- 2 kašičica kurkume

- 1 kašičica belog luka u prahu

- 1 kašičica začina

- 4 kašika parmezana

Priprema:

Pomešati ulje sa svim začinima, (so, paprika, kurkuma, beli luk, parmezan) i mešavinom začina. Rernu upaliti na 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << stepeni. Staviti u veliki pleh piletinu i dobro je sa svih strana premazati dobijenom mešavinom.

Peci oko 70-80 minuta, dok se piletina lepo ne zapeče. Ispržite pomfrit ili ga ispecite u rerni u masti i začinima od piletine, pa servirajte uz salatu po izboru.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.