Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fontane u Vatikanu uskoro bez vode

RIM - Vatikan je danas saopštio da zbog suše u Italiji zatvara sve fontane, uključujući one na trgu Svetog Petra u Rimu.

Radio Vatikan je javio da je ova odluka povezana sa učenjem pape Franje o ekologiji. Papa je osudio praksu razbacivanja i rasipništva ističući da je voda za piće od vitalnog značaja i za ljude i za prirodu.

Meteorolozi kažu da proljeće 2017. godine spada među najsušnija u Italiji u posljednjih 60 godina. Zbog suše postoji opasnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će u Rimu doći do nestašice vode i već se razmatraju planovi restrikcija.

Kao jedna od mjera razmatra se isključenje tekuće vode osam sati dnevno.

Radio Vatikan danas javlja da će sve fontane presušiti, uključujući one u baštama Vatikana, zbog štednje vode.

Skoro dvije trećine italijanske obradive zemlje pogođeno je sušom, a šteta nanesena poljoprivredi iznosi oko dvije milijarde evra.

Najgore su pogođeni farmeri koji se bave mljekarskom proizvodnjom, kao i oni koji uzgajaju masline, paradajz i grožđe.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatikan zbog štednje vode zatvorio fontane

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2017, 07:41

RIM - Sve fontane u Vatikanu, uključujući i onu na Trgu svetog Petra, isključene su zbog nestašice vode koja je pogodila Rim, izvijestio je radio Vatikan u utorak...Odluka o isključivanju fontana u skladu je s učenjem o zaštiti okoliša iz enciklike pape Franje Laudato Si o klimatskim promjenama,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

'Prvi slučaj u historiji': Papa zbog suše naredio gašenje fontana u Vatikanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2017

Poglavar Katoličke crkve Papa Franjo naredio je gašenje fontana u Vatikanu u okviru mjera štednje zbog velike suše u dijelovima Italije, javlja BBC. Suša je pogodila dvije trećine italijanskih farmi i nanijela velike štete koje se mjere u milijardama eura. Vatikan ima više od 100 javnih fontana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.