Fondacija Divac obnavlja vrtiće i škole oštećene u poplavama

Izvor: Blic, 17.Jun.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Divac obnavlja vrtiće i škole oštećene u poplavama

Fondacija "Ana i Vlade Divac" obnoviće nekoliko vrtića i škola koji su oštećeni u poplavama, a radovi će početi već krajem juna, kako bi do početka nove školske godine objekti bili spremni za korišćenje.

U saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija je identifikovala školske i predškolske objekte koji su oštećeni u poplavama i kojima su neophodne pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i obnova.

Fondacija će, kako je saopšteno, u zajedničkoj akciji sa dugogodišnjim partnerom "Eurobankom" obnoviti i kompletno opremiti vrtić u opštini Ub, u koji ide 550 dece i koji je jedini na teritoriji te opštine.

Rekonstrukcija vrtića počinje 1. jula, planirano je da svi radovi budu završeni do septembra 2014. godine, a vrednost projekta je 70.000 evra.

U okviru akcije, Fondacija će, zahvaljujući organizaciji naših sunarodnika Jato iz Ajndhovena, obnoviti i izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Diša Đurđević" u selu Medoševac.

Tu malu seosku školu u opštini Lazarevac, koja je oštećena u poplavama, pohađa 30 đaka od prvog do četvrtog razreda. Radovi će početi krajem juna, a deca će imati okrečenu školu, novu fasadu i podove do početka školske godine.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" u okviru projekta "Da svi pomognemo", za obnovu poplavljenih područja, prikuplja sredstva za obnovu kuća i domaćinstava koja su stradala u poplavama.

Tim Fondacije na terenu pravi procene o najugroženijim porodicama, a prikupljena sredstva će ići za nabavku građevinskog materijala, osnovnog nameštaja i bele tehnike za domaćinstvo, kao i kupovinu stoke.

Iz Fondacije su pozvali sve koji su u mogućnosti da se uključe u akciju za obnovu škola i vrtića u poplavljenim područjima, ali i da pomognu porodicama koje su stradale u poplavama.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Fondacija Divac obnavlja vrtiće i škole

Izvor: Akter, 17.Jun.2014

Fondacija "Ana i Vlade Divac" obnoviće nekoliko vrtića i škola koji su oštećeni u poplavama, a radovi će početi već krajem juna

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.