Filipini: Ratno stanje na jugu produženo do kraja godine

Izvor: B92, 22.Jul.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Ratno stanje na jugu produženo do kraja godine

Manila -- Filipinski Kongres izglasao je velikom većinom glasova produženje ratnog stanja na jugu zemlje do kraja godine, javlja AFP.

Poslanici su podržali poziv predsednika Rodriga Dutertea za produženje ratnog stanja u regionu Mindanao, kako bi bili poraženi islamistički ekstremisti koji su zauzeli delove ovog južnog grada u protekla dva meseca.

Duterte je prethodno uveo 60-dnevno ratno stanje u Mindanau kada su u Maraviju izbili sukobi 23. maja, a ratno stanje je prvobitno trebalo da traje do danas, podseća francuska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Filipinima produženo vanredno stanje do kraja godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2017

Filipinski parlament glasao je danas o produžetku vanrednog stanja na jugu zemlje do kraja godine zbog pobune islamista...Predsednik Filipina Rodrigo Duterte ranije je zatražio od parlamenta da produži vanredno stanje...Ta mera je uvedena na području Mindanao gde se filipinske snage bezbednosti bore...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Filipini: Ratno stanje na jugu produženo do kraja godine

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 00:57

Filipinski Kongres izglasao je juče velikom većinom glasova produženje ratnog stanja na jugu zemlje do kraja godine, javlja AFP...Poslanici su podržali poziv predsednika Rodriga Dutertea za produženje ratnog stanja u regionu Mindanao, kako bi bili poraženi islamistički ekstremisti koji su zauzeli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.