Filaret ostaje, odbranio se pred Saborom SPC

Izvor: Mondo, 22.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filaret ostaje, odbranio se pred Saborom SPC

Episkop mileševski Filaret ostaće na čelu te eparhije jer Sabor Srpske pravoslavne crkve danas nije ni glasao o njegovom razrešenju, rekao je agenciji Beta izvor iz SPC. Izneo je takvu odbranu da se o smenjivanju nije ni glasalo.

Foto: screenshot/YouTube

Izvor je naveo da je vladika Filaret danas pred episkopima izneo svoju odbranu nakon čega je odlučeno da se predlog o njegovom razrešenju ni ne stavi na glasanje.

Razrešenje episkopa Filareta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predložio je ranije Sinod SPC kojim predsedava patrijarh Irinej, uz obrazloženje da su u radu eparhije mileševske uočene finansijske nepravilnosti.

Vladika Filaret izjavio je da je samo reč o kašnjenju u uplatama i da prekršaj nije teže prirode, što je izneo i pred Saborom.

Sabor SPC, kao najviše crkveno telo, pre dva dana je razrešio dužnosti episkopa kanadskog Georgija zbog finansijskih nepravilnosti u toj eparhiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladika Filaret ostaje na čelu Eparhije mileševske

Izvor: RTS, 22.Maj.2015

Sabor Srpske pravoslavne crkve odlučio je, na predlog patrijarha Irineja, da vladika Filaret i dalje upravlja Eparhijom mileševskom, saznaje RTS u SPC. . Vladika Filaret i dalje će upravljati Eparhijom mileševskom, ali...

Nastavak na RTS...

SPC: Trajno razrešen episkop Filaret

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2015, 10:10

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da je trajno razrešio episkopa mileševskog Filareta, a za administratora eparhije određen je episkop budimljansko-nilšićki Joanikije...Kako je ranije danas za agenciju Beta rekao izvor iz SPC, na predlog patrijarha Irineja, vladike SPC sinoć...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

VELIKI OBRT: Sabor SPC smenio Filareta

Izvor: Večernje novosti, 23.Maj.2015

Sveti arhijerejski sabor na zasedanju danas oko devet časova doneo je odluku da episkom mileševeski Filaret bude razrešen dužnosti, saznaju "Novosti" u Patrijaršiji SPC. Kako kaže naš izvor, pritisnut zahtevima dela arhijereja, patrijarh Irinej morao je, ipak, da stavi na glasanje ranije donet...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.