Izvor: B92, 28.Okt.2009, 04:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fijat" uskoro preuzima "Zastavu"

Beograd -- Aneks ugovora o formiranju kompanije "Fijat automobili Srbija" biće potpisan 10. novembra u Kragujevcu, piše "Danas".

"Tim dokumentom biće definisan nivo i dinamika ulaganja u zajedničku kompaniju, u kojoj će Fijat imati 67, a Srbija 33 odsto kapitala", piše list pozivajući se na izvore bliske Vladi Srbije.Potpisivanjem aneksa "Fijat" će preuzeti Zastavinu fabriku automobila. Tom preuzimanju imovine i objekata prethodiće uplata od 100 miliona evra osnivačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala što je obaveza italijanske kompanije.

Prvi od sastanaka zakazan je za danas u Ministarstvu ekonomije.

Sa "Fijatovim" čelnicima pregovaraće se o broju radnika koji će, u prvoj fazi rada, biti angažovani u toj kompaniji. Prema ugovoru, planirano je upošljavanje 2.433 radnika po fazama, odnosno najpre 1.000, a još po 700 u roku od šest meseci do godinu dana.

Kako u "Zastavi" trenutno radi više od 2.700 zaposlenih, preostalih 300 radnika trebalo bi da se zaposli u italijanskim kompanijama koje će ovde proizvoditi delove za "Fijat".

Sindikat fabrike automobila zahteva da u novu kompaniju već u prvoj polovini narednog meseca pređe 1.740 radnika.

Većina od preostalih 1.000 automobildžija,naredne godine bi, smatraju sindikalci, mogla da bude angažovana na dislokaciji preostale stare "Zastavine" proizvodne opreme i izgradnji i opremanju nove automobilske kompanije u krugu "Zastave".

Pregovori o zahtevima počeli su ove nedelje i trajaće u nekoliko narednih dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat konačno preuzima Zastavu

Izvor: Danas, 27.Okt.2009, 21:00

Aneks ugovora o formiranju kompanije Fijat automobili Srbija biće potpisan 10. novembra u Kragujevcu, saznaje Danas iz izvora bliskih Vladi Srbije.

Nastavak na Danas...

Danas: Fijat uskoro preuzima Zastavu

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2009

BEOGRAD, 27. oktobra 2009. (Beta) - Aneks ugovora o formiranju kompanije Fijat automobili Srbija biće potpisan 10. novembra u Kragujevcu, piše u sredu beogradski dnevnik Danas. "Tim dokumentom biće definisan nivo i dinamika ulaganja u zajedničku kompaniju, u kojoj će Fijat imati 67, a Srbija 33...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.