Fidel Kastro uslikan u javnosti

Izvor: B92, 09.Jan.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidel Kastro uslikan u javnosti

Havana -- Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro pojavio se u javnosti prvi put od aprila, javili su danas kubanski mediji.

Prema tvrdnjama lista "Granma", glasila Komunističke partije, 87-godišnji Kastro pojavio se u sredu uveče na otvaranju jednog umetničkog studija u Havani, navodi AP. Na sajtu Cubadebate objavljena je fotografija sa tog događaja, ali se na njoj ne vidi Kastrovo lice.

Na toj fotografiji sedokosi Kastro uslikan s leđa kako sedi, dok pokazuje prstom na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan rad, a umetnik Aleksis Lejva, pognut, razgovara s njim. To je prvo pojavljivanje Kastra u javnosti otkako je 8. aprila prisustvovao otvaranju jedne škole u Havani. Kastro je vodio Kubu 48 godina pre nego što se u julu 2006. teško razboleo i predao vlast svom bratu Raulu, koji je zvanično predsednik od januara 2008.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fidel Kastro uslikan u javnosti

Izvor: Akter, 09.Jan.2014

Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro pojavio se u javnosti prvi put od aprila, javili su danas kubanski mediji

Nastavak na Akter...

Fidel Kastro prvi put u javnosti od aprila

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2014

Bivši lider se pojavio u sredu veče na otvaranju jednog umetničkog studija u Havani, a na sajtu "Cubadebate" objavljena je fotografija sa tog događaja, ali se na njoj ne vidi Kastrovo lice

Nastavak na Telegraf.rs...

Fidel Kastro ponovo u javnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jan.2014

Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro pojavio se u javnosti prvi put od aprila prošle godine. List Granma, koji izdaje komunistička partija, javlja da se Kastro (87) pojavio u sredu uveče na otvaranju jednog umetničkog studija u Havani. Na zvaničnom sajtu kubanskih vlasti vidi se fotografija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.