Eskobarov plaćeni ubica pušten iz zatvora

Izvor: RTS, 27.Avg.2014, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskobarov plaćeni ubica pušten iz zatvora

Džon Hairo Velaskes, koji je stekao mračnu reputaciju kao plaćeni ubica koji je radio za narko bosa Pabla Eskobara i bio njegova desna ruka, pušten na slobodu posle 22 godine zatvora.

Velaskesu, zvanom Popaj, smanjena je zatvorska kazna pošto je odslužio veći deo kazne. Pušten je na slobodu i zbog dobrog ponašanja, saopštila je kolumbijska policija, a prenosi Beta.

Bivši pripadnik Eskobarovog obezbeđenja, koji je priznao da je izvršio više od 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubistava neprijatelja čuvenog narko-bosa i naručio preko 1000 ubistava, izašao je iz zatvora u Kombiti u kolumbjskoj provinciji Bojaka.

Sada 52-godišnji Velaskes bio je 80-ih godina u prvim borbenim redovima za vreme krvavih obračuna između narko kartela. Bio je jedan od Eskobarovih najpoverljivijih ljudi u vreme najvećeg nasilja povezanog s drogom u Kolumbiji.

Ušao je u Eskobarov Medelin narko-kartel pre nego što je napunio 18 godina.

Velaskes je umešan u nekoliko poznatih kriminalnih obračuna, kao što je 1989. godine ubistvo Luisa Karlosa Galana, tadašnjeg kandidata na predsedničkim izborima u Kolumbiji.

Oteo je Andresa Pastranu, budućeg predsednika Kolumbije, koji je tada bio gradonačelnik Bogote, kao i Fransiska Santosa, rođaka sadašnjeg predsednika.

"Popaj" je po Eskobarovom naređenju ubio i svoju devojku jer je pokušala da stupi u kontakt s američkim vlastima kako bi sarađivala s njima. Velaskes je na sudu rekao da mu je to ubistvo "najteže palo".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.