Erdogan otvorio novu džamiju i posvetio je narodu

Izvor: B92, 03.Jul.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan otvorio novu džamiju i posvetio je narodu

Redžep Tajip Erdogan svečano je otvorio za javnost novu džamiju u sklopu ogromnog kompleksa predsedničke palate u Ankari, objavili su turski mediji.

Turski predsednik, kojeg su optužili da izgradnjom luksuzne predsedničke palate sa čak 1.150 soba rasipa državna sredstva, posvetio je džamiju narodu Turske, prenela je agencija AP.

Ta američka agencija je ocenila da to predstavlja pokušaj Erdogana da spreči dalje kritike na račun svoje potrošnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Narodna džamija Bestepe" može da primi 3.000 vernika i jedna je od najvećih u Ankari.

Vladajuća turska Partija pravde i razvoja, čiji je osnivač Erdogan, izgubila je na prošlomesečnim izborima parlamentarnu većinu, što je naštetilo Erdoganovoj ambiciji da uglavnom ceremonijalnu funkciju predsednika Turske pretvori u funkciju sa značajno većim ovlašćenjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.