Eksplozija u džamiji u Kabulu, 27 mrtvih

Izvor: B92, 21.Nov.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u džamiji u Kabulu, 27 mrtvih

Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv u šiitskoj džamiji u Kabulu, glavnom gradu Avganistana, navode iz policije, a prenosi Rojters.

Agencije prenose da je ubijeno 27 ljudi, a ranjeno 35

Eksplozija se dogodila u Darul Aman delu grada, prenose lokalni mediji. Povređeni su odvedeni u bolnicu. Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv odmah po ulasku u džamiju, ističu lokalni mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA) POKOLJ U KABULU: 27 mrtvih u napadu bombaša samoubice u šiitskoj džamiji

Izvor: Kurir, 21.Nov.2016

...Pokolj je napravljen u džamiji Baker-ul-Ulom za vreme verske ceremonije, javlja 1TV kanal..Portparol talibana Zabiulah Mudžahid odmah je porekao bilo kakvu umešanost njegovih ljudi u napad..Ovo je druga eksplozija od jutros u Kabulu - u prvoj rano jutos u eksploziji u opštini Bagrami povređena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.