Eksplozija pred vozilom načelnika generalštaba BiH

Izvor: B92, 20.Nov.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija pred vozilom načelnika generalštaba BiH

U tunelu Salakovac kod Mostara došlo do eksplozije ispred vozila u kom je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, javlja "Dnevni avaz".

Eksplozivna naprava je aktivirana i ostavila je krater. General Jeleč i osobe koje su bile u njegovoj pratnji nisu povređeni.

"Bila je eksplozija u tunelu "Salakovac". Ja nisam povređen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Video sam i prijavio policiji i oni vrše istragu", eksploziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potvrdio Jelač.

Sumnja se da je reč o novom napadu. Policija pretpostavlja da je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primećeno je vozilo koje se ubrzano udaljavalo.

Policija je na mestu eksplozije.

Iz ministarstva odbrane BiH navode da proveravaju navode o incidentu u tunelu "Salakovac", ali službenih informacija još nema.

Pre dva dana Enes Omeragić je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH, a zatim počinio samoubistvo u svojoj kući.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI ČIN TERORIZMA Bačen eksploziv na automobil generala BiH

Izvor: Blic, 20.Nov.2015

U tunelu Salakovac kod Mostara pronađena je eksplozivna naprava, doznaje vecernji.ba. Naprava je eksplodirala ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH...Anto Jeleč..Tunel je zatvoren, a šire područje blokirano, na licu mesta je policija...Prema saznanjima...

Nastavak na Blic...

Eksplozija u tunelu »Salakovac«: Bombom na vozilo načelnika Jeleča?

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2015

MOSTAR - U tunelu "Salakovac" kod Mostara večeras je došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč...Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen, javlja "Avaz" dok...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nije bilo napada kod Mostara, u tunelu bačena petarda

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2015

U tunelu Salakovac kod Mostara nije izveden teroristički napad na generala Antu Jeleča, a u eksploziji nisu korišćeni bomba ni dinamit, rekla je dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Maja Čišić...- Prema činjenicama koje imamo do sada, mislim da nije bio napad na generala Antu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.