Egipat: Sud naredio raspuštanje Partije slobode i pravde

Izvor: Blic, 10.Avg.2014, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Sud naredio raspuštanje Partije slobode i pravde

Egipatski upravni sud u subotu je naredio raspuštanje Partije slobode i pravde, političkog krila islamističkog pokreta Muslimansko bratstvo, i naredio zaplenu njene imovine.

Ta odluka najnoviji je potez protiv Muslimanskog bratstva, islamističke organizacije koja postoji 86 godina, a odluka je doneta uoči parlamentarnih izbora koji se u Egiptu očekuju ove godine.

Raspuštanje Partije slobode i pravde sprečiće Muslimansko bratstvo da se uključi u politički život >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godinu dana pošto je vođu te organizacije, Mohameda Morsija, sa mesta predsednika Egipta svrgnula egipatska vojska.

Finansijska sredstva za svoje delovanje ta partija dobijala je od Muslimanskog bratstva.

Kako je navela novinska agencija MENA, odluka upravnog suda je konačna i ne postoji mogućnost žalbe na odluku.

Egipatska vlada je krajem 2013. godine Muslimansko bratstvo proglasila terorističkom organizacijom, optuživši je za organizovanje talasa nasilja u cilju destabilizacije zemlje nakon što je vojska zbacila Morsija u julu 2013.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.