Ebola ubila više od 1.900 ljudi

Izvor: Mondo, 04.Sep.2014, 03:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ebola ubila više od 1.900 ljudi

Broj umrlih od ebole premašio je 1.900 širom Zapadne Afrike, saopštila je šefica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Čan.

Foto: AP Photo/Abbas Dulleh

"Ove sedmice potvrđeno je da je 3.500 ljudi obolelo od ebole u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji, kao i da je do sada od ovog virusa umrlo više od 1.900 ljudi", rekla je Čan, prenosi AFP.

Ona je, takođe, kazala da se epidemija ove smrtonosne bolesti širi, navodi AFP.

Povezane vestiVIDEO: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Zaraženi ebolom pobegao iz karantina

Međunarodna medicinska organizacija Lekari bez granica saopštila je da svet gubi bitku sa zaustavljanjem širenja ebole i apelovala je na međunarodnu zajednicu da pošalje pomoć i medicinsko osoblje u zapadnu Afriku.

"Šest meseci od izbijanja najteže epidemije ebole u istoriji, svet gubi bitku sa zaustavljanjem njenog širenja. Lideri ne mogu da savladaju ovu transnacionalnu pretnju", izjavila je predsednica Lekara bez granica Žoan Liju u UN u Njujorku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.