EVROPA POKLANJA SVIMA PO 500 EVRA i ne morate da ih vratite!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPA POKLANJA SVIMA PO 500 EVRA i ne morate da ih vratite!

Evropski ekonomisti došli su na ideju, u pokušaju da spasu evrozonu, da svakom građaninu poklone 500 evra koje mogu da potroše na šta god žele, bez obaveze da novac vrate ili plate kamatu na njega.

Ono što je poenta ovog darežljivog postupka Evrope jeste da podstaknu potrošnju među građanima. U evrozoni problem nastaje kada građani troše premalo novca, a upravo do toga je sada došlo.

Inače, ovo nije prvi put da se ovakva ideja spominje unutar Europske unije. Neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zemlje su je za vreme krize već sprovodile kako bi potakle potrošnju. Nemačka i Francuska su, na primer, svakom građaninu dale po 500 eura kako bi podstakle potrošnju domaćih proizvoda.

Logika kojom se vode ekonomisti je sledeća - građani koji prime ovaj novac pohrliće u trgovine i potrošiti ih. Kao odgovor na to, kompanije će morati povećati proizvodnju i zaposliti više radnika, što će dovesti do ekonomskog rasta, ali i rasta cena.

U jeku sve teže situacije u evrozoni, sve više ekonomista zagovara ovu ideju.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPA BI DA DELI PARE GRAĐANIMA: Svakom od 500 do 2.000 evra da bi podstakli potrošnju

Izvor: Kurir, 26.Maj.2016

...Građani premalo troše, novac preko banaka do građana ne dolazi pa bi se novac jednostavno delio - od 500 pa čak do 2000 evra Na taj način, smatraju ekonomisti, podstakla bi se potrošnja..Ovo nije prvi put da se ovakva ideja spominje unutar Evropske unije Neke zemlje su je za vreme krize već...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.